Mobile menu

Súgunk nektek a délutáni programokról

2024. március 23.

Kezdjük mondjuk Budán a délutánt! Az ebéd utáni kávét gyorsan gurítsátok le, kelleni fog a koffein az agynak, ha be szeretnétek állni 15 órakor az Art-Színtér Szinkronizálj velünk elnevezésű programjába. Itt és most végre kiderül, milyen veszettül nehéz is ez a szakma, hiszen kipróbálhatjátok, milyen a mikrofon mögött állni és kedvenc sorozatszínészeteknek adni a hangotokat és pont jó időben, pont jó hangon, hibátlanul elmondani a szövegét. Félni nem kell, igazi szinkron-legendák támogatnak majd a harcban, ott lesz veletek Kautzky Armand és Györgyi Anna!

Ugyanebben az időpontban - 15 órakor - a Baltazár Színház RÓNA, avagy Petőfi magány tánczot jár című, Petőfi Sándor versein alapuló alternatív irodalomóráján is részt vehettek, ahol az ország egyetlen, sérült emberekből álló, kivételes tehetségű színtársulatát nézhetitek meg munka közben. „Szeretnénk ezzel az előadással közelebb hozni a művészeti hivatás jelentőségét, és megmutatjuk azt a párhuzamot, amit a küldetéstudat jelenthetett a költő számára, és amit jelent a Baltazár Színház alkotóinak, színészeinek. Mi kíván nagyobb bátorságot, megújulni minden új előadás készítésekor, és a nehezedő körülmények között kitartani, vagy új szakma után nézni?” - kérdezi a Baltazár a műsor ismertetőjében, és valóban, a mai napon, amikor a színházat ünnepeljük itt a fővárosban, ezt a kérdést is illik megrágnunk kicsit.

Akár ki is mehettek Pesthidegkútra, ahol a környék egyik legfontosabb kulturális intézményét, a Klebelsberg Kulturkúriát keressétek BPSZÉ eseményekért! 15 órától újrahasznosított hangszereket pengethetnek kicsik-nagyok, 17h-tól pedig a jelmezkészítés alapjait sajátíthatjátok el Varga Erikával, a Romani Design művészeti vezetőjével! Este, ugyanitt Maugli és Bagira vár benneteket a Dés-Geszti-féle Dzsungel könyvével!

A Momentán Társulat 16 órától indítja be az improvizációs rakétákat: stand-up koncerten, egy sosemvolt konzoljátékon, színházi stílusparódián, filmrendezők viadalán vehettek részt az Ó utca 4-ben! Itt minden program regisztráció nélkül is megtekinthető, ha időben érkezik az ember.

Az Óbudai Társaskörben egész napos olvasópróba zajlik, olyan pillanatoknak lehettek szemtanúi, amelyek ritkán figyelhetők meg a nézők számára: hogyan is ismerkedik egy társulat a bemutatandó előadás szövegével? Milyen az, amikor először olvassa a színész a szerepét? És a hab a tortán, hogy az olvasópróbán hallott kedvenc mondataitokból ékszert, füzet borítót vagy dvd tokot is készíthetsz Óbudán!

Összes hír

További hírek

2024. március 23.

Képek és élmények délutánról

Erotikus táncpróba, kulisszajárások, különleges előadások és közönségtalálkozók, és számtalan más program zajlik egyszerre, nézzétek a képeket!

2024. március 23.

Gálaműsor, filmkvíz, nyílt próbák és koncertek - így zárják az estét a színházak

Ha a napot eddig pizsamában töltöttétek, de úgy érzitek, elég volt a semmittevésből, még most sem késő elindulni és bekapcsolódni a Budapesti Színházak Éjszakája lüktetésébe!

2024. március 23.

Jóga, futás, felolvasószínház és kakaó Boribonnal - így indult a reggel a BPSZÉ-n!

Erősen indult a mai nap: önkénteseink jelentése szerint eddig a program, a közönség és a szélirány is kiváló! Nézzétek, mi történt 9 óra óta a BPSZÉ színházaiban!