Mobile menu

Gálaműsor, filmkvíz, nyílt próbák és koncertek - így zárják az estét a színházak

2024. március 23.

Ha a napot eddig pizsamában töltöttétek, de úgy érzitek, elég volt a semmittevésből, még most sem késő elindulni és bekapcsolódni a Budapesti Színházak Éjszakája lüktetésébe! Az esti órákban is sok-sok izgalmas, szórakoztató program vár rátok városszerte. Összeszedtük, hova fértek még be akár regisztráció nélkül is ma este:

19 órakor kezdődnek az esemény szlogenjével fémjelzett színházi előadások a 6SZÍN teátrumban. A 20 perces darabokat B. Török Fruzsina, Gáspár András, Rényi Ádám írták és Simon Kornél, Szilágyi Bálint és Szabó P. Szilveszter rendezték. Az egyszeri és megismételhetetlen bemutatókat követően a tejszínhab. zenekar vár titeket a színpadon.

Hasonlóan speciális műsorral zár az Art-Színtér, a Színházak Éjszakájára készült gálaműsoron minden színész egy eddig a közönség számára nem ismert oldalát fedi fel. A Momentán Társulat rövid, pörgős jeleneteibe csöppenthettek este 7 és 10 között az óránként kezdődő RögvEst JAMben, ahol az alap Momentán-élményt ezúttal egy kis csavarral és extra játékokkal színesítik.

Tudjátok, miért akarja Marsellus Wallace elintézni Butch-ot? Vagy hogy mi mindenre tud használni egy Corleone egy WC-tartályt? Az Örkény színészeivel játszott élő filmkvízből mindez kiderülhet. A szerencsés nyertesek pedig belépőt kapnak az új, nyári produkció főpróbájára.

8 órától a Jurányi Közösségi Házban BEZZEG - game pieces and good songs címmel a SOHARÓZA kísérleti kórus koncertjét hallgathatjátok meg Tara Khozein vezetésével. A Loupe Színházi Társulás csapata egy alkalom erejéig mesedarabot próbál este 21 órától a Marczibányi Téri Művelődési Központ színháztermében, ahol sok imprót, ellentmondásos instrukciókat és félreérthető politikai áthallások elkerülésére való ötleteket kaphattok.

De még Budaörsre sem késő elindulni, hiszen 20 órától Alföldi Róbert rendezésébe leshettek bele a Hamlet című előadás nyílt próbáján a Budaörsi Latinovits Színházban.

Mulassátok át az éjszakát!

Nem csupán a 6SZÍN zárja zenés programmal napját a Budapesti Színházak Éjszakáján, többek között a DANTE Közösségi Alkotótéren is a jazz szerelmeseit várják este 10 órától, ahol Az óceánjáró című előadás két zeneszerzője (Koós-Hutás Áron és Tempfli Erik) enged bepillantást a jazz varázslatos világába improvizációk keretében.

A Nemzeti Táncszínház - nem csupán a zenék tekintetében - Retro partyt tart az előtérben, míg a Katona József Színházban este 9-kor ÉBRESZTŐ-n vehettek részt a Katona fiatal színészeiből álló KatonaZenekar előadásában, amelyhez ezen az estén további társulati tagok csatlakoznak.

Az Újszínházban a színészzenekarhoz a MADARAK zenekar tagai csatlakoznak a nagyszínpadon este 8 órától. Az Átriumban pedig a híres-neves Staff zenekar adja a talpalávalót az Afterhez este 23 órától.

A Budapesti Színházak Éjszakája hivatalos afterpartyval zárul a Kristály Színtéren. Kiss Tibi Quimbyn túli zenei megmutatkozásai közül az egyik legizgalmasabbal, az ARANYAKKORD zenekarral lép fel, akiket az Est FM-ből, a radiocaféból vagy az Edith-ből jól ismert Dj INFRAGANDHI követ. Gyertek, kísérjük át táncolva a másnapba a Budapesti Színházak Éjszakáját!

Összes hír

További hírek

2024. március 23.

Képek és élmények délutánról

Erotikus táncpróba, kulisszajárások, különleges előadások és közönségtalálkozók, és számtalan más program zajlik egyszerre, nézzétek a képeket!

2024. március 23.

Súgunk nektek a délutáni programokról

Kezdjük mondjuk Budán a délutánt! Az ebéd utáni kávét gyorsan gurítsátok le, kelleni fog a koffein az agynak, ha be szeretnétek állni 15 órakor az Art-Színtér Szinkronizálj velünk elnevezésű programjába.

2024. március 23.

Jóga, futás, felolvasószínház és kakaó Boribonnal - így indult a reggel a BPSZÉ-n!

Erősen indult a mai nap: önkénteseink jelentése szerint eddig a program, a közönség és a szélirány is kiváló! Nézzétek, mi történt 9 óra óta a BPSZÉ színházaiban!