Mobile menu

Kedves Színházszeretők!

2023. november 20.

2024-ben öt év után felébresztjük Csipkerózsika-álmából a Covid által elsodort „Budapesti Színházak Éjszakáját”. Március 23-án újra együtt ünnepelhetünk rekord számú, 43 budapesti színház együttműködésével.

Ezen az estén a nézők ismét betekinthetnek a kulisszák mögé, titkos ajtók tárulhatnak fel előttük, a színpad mögötti izgalmas terekben, rendhagyó szerepekben találkozhatnak a színészekkel és színházi alkotókkal.

Az eseménynek hivatalos dala is lesz, amelynek előadóit és a videóklipet meglepetésnek szánjuk, december elején debütál. A dal azt a hangulatot eleveníti meg, amit az esti színházba, étterembe, buliba induló fővárosiak látnak a nyüzsgő, nyughatatlan Budapestből. Szlogenünket is a dalból választottuk, amely így szól: Minden egy!

Ez a mondat mindenki számára más jelentéssel bír, mi a színházi szakma vágyott egységességére szeretnénk utalni ezzel, hiszen a „színház-barátság” jegyében ezen a tavaszi éjszakán a csatlakozó társulatok nem csak a szakma iránti szeretetüket, a törzsközönségüket is megosztják egymással. Együtt erősítik a színházba járás hagyományát, segítenek a nézőknek nyitni más színházak, más nézőpontok irányába is.

Szívből köszönöm a csatlakozó színházak lelkes programszervezését, összefogását. Legyen ez az éjszaka a művészeté a „Budapest 150” ünnepségsorozat részeként; legyünk együtt mi, művészek és nézők, kiknek közös szenvedélye a színház.

Benkő Nóra
a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér igazgatója

Összes hír

További hírek

2024. március 23.

Képek és élmények délutánról

Erotikus táncpróba, kulisszajárások, különleges előadások és közönségtalálkozók, és számtalan más program zajlik egyszerre, nézzétek a képeket!

2024. március 23.

Gálaműsor, filmkvíz, nyílt próbák és koncertek - így zárják az estét a színházak

Ha a napot eddig pizsamában töltöttétek, de úgy érzitek, elég volt a semmittevésből, még most sem késő elindulni és bekapcsolódni a Budapesti Színházak Éjszakája lüktetésébe!

2024. március 23.

Súgunk nektek a délutáni programokról

Kezdjük mondjuk Budán a délutánt! Az ebéd utáni kávét gyorsan gurítsátok le, kelleni fog a koffein az agynak, ha be szeretnétek állni 15 órakor az Art-Színtér Szinkronizálj velünk elnevezésű programjába.