Mobile menu

Az én Budapestem- íme, az esemény hivatalos dala!

2023. december 4.

A 2024-es Budapesti Színházak Éjszakájának hivatalos dala az Aranyakkord együttes egyik szerzeménye lett. Az én Budapestemcímű szám azt a fővárost festi le, amelyet az esti színházba, buliba, étterembe igyekvő emberek látnak: a fülledt, villódzó fényekkel teli, budapesti éjszakát. A produkció szerzői és előadói, Kiss Tibor, Vastag Gábor és Gábor Andor a BPSZÉ kedvéért frissítették fel, dolgozták át dalukat.

A zenéhez videoklip is készült a zenekar és a csatlakozó színházak művészeinek részvételével, a filmet Mátyássy Áron Balázs Béla-díjas film- és televíziórendező, forgatókönyvíró rendezte, Nagy Marcell vállalta az operatőri munkát, és Duda Éva volt a koreográfus. A klipben szerepet vállalt színészek - Ács Norbert, Bakonyi Alexa, Balogh Benjámin, Csonka András, Csőre Gábor, Dolhai Attila, Döbrösi Laura, Dragos Dániel, Hegedűs D. Géza, Keresztes Tamás, Kirády Marcell, Kovács Kata Milla, László Boldizsár, Nagy Sándor, Pál András, Peremartoni Krisztina, Pikali Gerda, Podlovics Laura, Szilvási Anna, Tabajdi Anna, Ullmann Mónika, Vass György és Zsigmond Emőke -különbözőszínházi karakterek szerepébe és jelmezébe bújtak, hogy együtt énekeljenek a zenekar tagjaival.

„A Budapesti Színházak Éjszakája nagyon hasonló célkitűzésekkel indul útjára, mint ez a szpot. - mesél a videóklipről Mátyássy Áron rendező- Azt remélem sikerült valamit megragadni ebből a szellemiségből, miszerint 2024-ben megint lesz egy este, amikor a fővárosi színházak egy vérkeringésre vannak kapcsolva, és a színházi közönség, az alkotók, a művészek mind összetalálkoznak egy nagy eseményen egy olyan korban, ahol sokkal divatosabb megosztódni, mint csatlakozni. A forgatás estéje engem nagyon meggyőzött arról, hogy van igény másra is: arra, hogy találkozzunk és elbeszélgessünk egymással. A rendezvény is erre lesz kiváló alkalom márciusban.”

Hallgassátok, szeressétek és osszátok ti is a dalt, hogy 2024. március 23-ára, a Budapesti Színházak Éjszakájára mindannyian kívülről fújjuk majd, hogy:

Budapest szabad és hajadon

A legjobb szeretőm akarom

Budapest haza és haladás

Szerelem, színház és mulatás!

Összes hír

További hírek

2024. március 23.

Képek és élmények délutánról

Erotikus táncpróba, kulisszajárások, különleges előadások és közönségtalálkozók, és számtalan más program zajlik egyszerre, nézzétek a képeket!

2024. március 23.

Gálaműsor, filmkvíz, nyílt próbák és koncertek - így zárják az estét a színházak

Ha a napot eddig pizsamában töltöttétek, de úgy érzitek, elég volt a semmittevésből, még most sem késő elindulni és bekapcsolódni a Budapesti Színházak Éjszakája lüktetésébe!

2024. március 23.

Súgunk nektek a délutáni programokról

Kezdjük mondjuk Budán a délutánt! Az ebéd utáni kávét gyorsan gurítsátok le, kelleni fog a koffein az agynak, ha be szeretnétek állni 15 órakor az Art-Színtér Szinkronizálj velünk elnevezésű programjába.