Mobile menu

Bemutatkozik a Budapesti Színházak Éjszakája szervező csapata

2023. november 20.

Az öt év után újra jelentkező Budapesti Színházak Éjszakáját ezúttal az a csapat szervezi, amely a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér működtetéséért felel. Szeretnénk bemutatkozni, elsősorban a helyszíneink megismertetésén keresztül, amelyekre büszkék vagyunk, hiszen mindkét intézményünk meghatározó szereplője Budapest kulturális életének.

Csapatunk Benkő Nóra igazgatásában, Peremartoni Krisztina művészeti vezetésével dolgozik, és teljeskörű munkát végez a programok válogatásán, szervezésén és lebonyolításán át.

Városmajori helyszínünk

A budai oldal egyik legimpozánsabb, közel 800 férőhelyes felújított nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A közkedvelt és frekventált városmajori parkban található, sátortetővel fedett nyári színház a kőszínházak zárását követő időszakban minőségi és tartalmas szórakozási lehetőséget, vonzó kulturális programokat kínál minden korosztály számára, így biztosítva folyamatosságot a nyári hónapok alatt Budapest kulturális életében.

A Városmajori Szabadtéri Színpad a fővárosi kőszínházaktól eltérő rendszerben és időpontban működve az intenzív szezonban közel annyi előadást prezentál, mint egyes kőszínházak. A Városmajor hiánypótló Budapest kulturális életében, hiszen alkalmas prózai, akár pár szereplős előadások megtartására is, szemben a több ezres nézőtérrel rendelkező szabadterekkel, ahol csak látványos, elsősorban zenés produkciók élnek meg. Színházunk június és szeptember közötti nyitva tartással, mintegy három és fél hónapon keresztül kínál közel 70 különböző minőségi programot minden korosztály számára.

Kiemelten büszkék vagyunk Szemle Plusz programunkra, amely során tizenkét vidéki és határon túli előadás versenyez egymással nyár végén, és évente változó összetételű, színészekből, rendezőkből és más színházi szakemberekből álló zsűri választja ki a legjobbakat közülük. A seregszemlét jellemzően nagy érdeklődés övezi a nézők és a szakma részéről is, nem véletlenül, hiszen a budapesti közönség ritkán találkozik fővároson kívüli színházak produkcióival, a Szemle Plusz programsorozat ezt az igényt igyekszik kiszolgálni válogatott, magas minőségű előadások bemutatásával.

Margitszigeti bázisunk

2022-ben újra felpezsdült az élet a Margitsziget egykori ásványvíz-palackozó üzemében, amikor megnyitott a főváros új kulturális és közösségi helyszíne, a Kristály Színtér. Az évek óta üresen álló, Vidor Emil tervei alapján épült egykori szikvízüzem épületében összművészeti kultprodukciók (színház, tánc, koncert, gyerekprogramok), sportos és tudatos életmóddal szimpatizáló események, zenei fesztiválok, céges rendezvények valósulnak meg. A Kristály Színtér egy olyan innovatív, laza, informális, közösséget építő helyszín, mely egyszerre „kikapcsol és összekapcsol”. A Kristály a 2024-es Budapesti Színházak Éjszakájának kiemelt helyszíne lesz, az esemény záróbulija itt, a Margitszigeten zajlik majd.

Várunk szeretettel minden színházrajongót 2024. március 23-án, a fővárosi színházak közös ünnepén, amely csapatunknak köszönhetően új szlogennel, új ötletekkel, és soha nem látott csatlakozási kedvvel, 43 színház részvételével születik újjá.

Összes hír

További hírek

2024. március 23.

Képek és élmények délutánról

Erotikus táncpróba, kulisszajárások, különleges előadások és közönségtalálkozók, és számtalan más program zajlik egyszerre, nézzétek a képeket!

2024. március 23.

Gálaműsor, filmkvíz, nyílt próbák és koncertek - így zárják az estét a színházak

Ha a napot eddig pizsamában töltöttétek, de úgy érzitek, elég volt a semmittevésből, még most sem késő elindulni és bekapcsolódni a Budapesti Színházak Éjszakája lüktetésébe!

2024. március 23.

Súgunk nektek a délutáni programokról

Kezdjük mondjuk Budán a délutánt! Az ebéd utáni kávét gyorsan gurítsátok le, kelleni fog a koffein az agynak, ha be szeretnétek állni 15 órakor az Art-Színtér Szinkronizálj velünk elnevezésű programjába.